>>Project Kringloopwinkel

Project Kringloopwinkel

Vanaf 2015 worden kledingstukken en materialen (meubilair, speelgoed) uit Nederland, die niet in Mabel’s Cottage kunnen worden gebruikt, tegen lage prijzen in de Kringloopwinkel verkocht aan de lokale bevolking.

Het doel is het verkrijgen van (eigen) inkomsten voor de Stichting Mabel’s Cottage in Freetown, ten behoeve van de opvang van de jonge zwangere vrouwen en hun kinderen. Bovendien kunnen deze jonge vrouwen in de winkel meewerken en zo ervaring opdoen in het omgaan met klanten en met geld (als leerschool voor een eventueel eigen ondernemerschap). Bij goed presteren kunnen de meisjes een bonus verdienen.

De kringloopwinkel is gevestigd in een ruimte van Mabel’s Cottage en staat onder beheer van de St.Mabel’s Cottage in Sierra Leone. De winkel is zoveel mogelijk dagelijks open na de schooltijd van de vrouwen, zodat zij ook daadwerkelijk daarin kunnen meewerken. Onderhoud en opslag vindt plaats binnen de ruimten van Mabel’s Cottage.

De inkomsten van de verkoop schatten wij op minimaal € 600,- per jaar.

Omdat de kosten van transport van de goederen uit Nederland voor kosten komen van de Stichting in Nederland, er geen huur of energiekosten hoeven te worden berekend omdat de winkel in het huis zelf , en de meisjes om niet in de winkel werken, zijn de kosten voor 2016 te verwaarlozen en kunnen de inkomsten geheel ten goede komen aan Mabel’s Cottage zelf.

De kringloopwinkel in Sierra Leone loopt heel goed. Sinds 2016 verkopen we alleen kleding. Mabel's Cottage is een soort groothandel geworden. In Nederland worden dozen met kleding gesorteerd in kinderkleding en kleding voor dames en heren. De dozen worden in zijn geheel verkocht aan winkeliers en marktkooplui. Zij kopen meestal een doos kinderkleding, een doos herenkleding en een doos dameskleding. Dit loopt zo goed dat we in 2017 3 maanden geen geld hebben hoeven sturen voor levensonderhoud van de vrouwen en de baby's

Kringloopwinkel
 
Sitemap | © 2022 Stichting Mabel's Cottage