>>Nieuwsbrief juli 2015

Nieuwsbrief juli 2015

01-07-2015

Nieuwsbrief juli 2015

Van 30 april tot 31 mei was Zainab weer naar Freetown. Zij trof daar een groep blije, gelukkige mensen aan. Tante Rosie, (de begeleidster van de bewoners) had 2 nieuwe  vrouwen aangenomen. Na bezoek aan een arts en ontmoeting met Zainab zijn ze in Mabels Cottage opgenomen: Esther 18jaar oud, 8 maanden zwanger en Umu 16 jaar oud en 5 maanden zwanger.

Met de kleine Mayango gaat het goed, hij is nu al 11 maanden, kan al zitten, kruipen, staan en dingen vasthouden. Hij is een hele vrolijke jongen en hij vindt het leuk de hoofddoeken van vrouwen af te trekken. Over Clarence maken we ons een beetje zorgen, hij is nu 8 maanden. Hij is heel slap, gaat nog niet zitten.  Hij is voor onderzoek naar de dokter gegaan en krijgt nu fysiotherapie en speciale voeding  en vitamines. Gelukkig gaat het nu wel beter. Hij duimt niet maar zuigt op zijn grote teen.  Met Mabel gaat het goed, ze groeit lekker. Zij is nu 5 maanden. Wel is ze geboren met een afwijking aan haar handjes. Zij krijgt hiervoor nu ook fysiotherapie en dat geeft resultaat.  T.z.t kan het helemaal goed komen. Zij huilt veel, heel veel, omdat ze alleen maar bij haar moeder wil zijn,  ze kan al zitten en is verder een tevreden meisje.

Nieuwsbrief juli 2015 Nieuwsbrief juli 2015 Nieuwsbrief juli 2015 Nieuwsbrief juli 2015 Nieuwsbrief juli 2015 Nieuwsbrief juli 2015 Nieuwsbrief juli 2015 Nieuwsbrief juli 2015 Nieuwsbrief juli 2015 Nieuwsbrief juli 2015

Toen Zainab amper een week in Freetown was kreeg Esther weeën. Iedereen was zeer ongerust, want er is geen goede opvang voor te vroeg geboren, te kleine kinderen. Dezelfde nacht is Esther inderdaad bevallen van een meisje, wat meteen na de geboorte is overleden. Het meisje was gehandicapt en o.a. blind.  Dit was een grote teleurstelling. Esther blijft wel in Mabel’s Cottage, dat een mooie begrafenis heeft kunnen regelen  en dat geeft troost.

Nu de Ebola vrijwel verdwenen is zijn de scholen weer geopend. Zainab heeft de moeders van Mayango, Clarence en Mabel (Nancy, Precious en Adama) en Esther ingeschreven voor school. Ze zijn heel trots om in hun uniform naar school te gaan. Ze volgen daar een algemene opleiding en een vakopleiding. Nancy en Adama leren kleding maken en Precious en Esther doen een opleiding voor schoonheidsspecialiste/kapper.

Umu is niet zo sterk, zij lijkt wat ondervoed dus moet alle zeilen bijzetten om een gezond kind te baren.

De vrouwen gaan graag naar school en zijn trots op hun uniform. Precious heeft zelfs Clarence een keer op haar rug meegenomen omdat hij ziek was en ze niet wilde verzuimen van school.

Wij hebben met alle kleding en huishoudelijk spullen een kringloopwinkel  gerealiseerd. Deze loopt nu al goed, maar we moeten steeds de voorraad bijvullen. Dus kleding, schoenen (voor kinderen en volwassen) huishoudelijke artikelen en kinderspeelgoed is nog welkom. Bel eerst ons voor je dingen naar de kringloopwinkel brengt. De opbrengst komt ten goede aan Mabel's Cottage

Sitemap | © 2023 Stichting Mabel's Cottage