>Organisatie

 

Organisatie

Zainab Turay (oprichter)

Het idee om een Stichting voor zwangere teenagers te beginnen, begon met een mutsje. Ik ken Gea Wildeman intussen meer dan 10 jaar. En ik hou ervan om verhalen te vertellen over Sierra Leone, omdat ik daar vandaan kom. In het ziekenhuis waar Gea werkte had een kinderarts een project gestart en werd aan de medewerkers van het ziekenhuis gevraagd babymutsjes te breien voor pasgeboren baby's in een ziekenhuis in Zambia. Gea breide samen met vriendinnen 100+ mutsjes en gaf ze mij om mee te nemen naar Sierra Leone. Dat deed ik en maakte een kort filmpje om Gea te laten zien hoe dankbaar ze daarvoor waren.

Op haar 70e verjaardag vroeg Gea alle genodigden geen kadootjes voor haar mee te nemen, maar kleertjes, luiers en andere benodigdheden te geven voor de baby's in Sierra Leone. De dag, waarop ik alles aan de betrokkenen overhandigde, was ik zo ontroerd om te zien hoe dankbaar en blij ze waren, nam ik me voor meer voor ze te gaan doen.

Na mijn terugkomst in Nederland vertelde ik Gea van mijn plannen en vroeg haar of ze met mij aan de uitvoering wilde meewerken. Natuurlijk zei ze "ja" en dat was het begin van de Stichting Mabel's Cottage

Bestuur Nederland

Gea Wildeman (voorzitter)

Zainab Turay ken ik ruim 10 jaar. Haar vriend en mijn man waren collega's. Via haar heb ik veel gehoord over Sierra Leone.

2 Jaar geleden vroeg zij mij haar te helpen met het opzetten van een Stichting om zwangere tieners een tijdelijke opvang te bieden in een huis in Freetown, wat zij had geërfd van haar moeder. We willen deze jonge vrouwen voorbereiden op een zelfstandig bestaan voor henzelf en hun kind. Via donaties en fondsen zou het onze taak zijn dit financieel te ondersteunen.

Zo zijn we samen van start gegaan.

Gieny Rigtering

Vanaf de oprichting in mei 2014 ben ik betrokken bij de Stichting Mabel's Cottage. Al gauw heb ik de taak als secretaris aanvaard.

Ik heb altijd gewerkt in de jeugdhulpverlening, voornamelijk gericht op Nederlandse jongeren die een moeilijke jeugd hebben gehad.

Sinds mijn pensionering werk ik (al weer 8 jaar) in de Wereldwinkel (te Soest). Ook hier met het doel dat door het werk van de ouders, zij de kinderen een schoolopleiding kunnen laten volgen en een beter leven.

Ik zet me daarom graag in voor de zwangere tieners in Mabel's Cottage om deze meisjes/vrouwen te helpen bij het opbouwen van een betere toekomst voor zichzelf en hun baby.

Ariene Chardon (penningmeester)

Al jarenlang had ik een droom om enkele maanden te leven in een land, waarin niet alles vanzelfsprekend is en niet zo geregeld als in Nederland. Door ook de handen uit de mouwen te steken wilde ik een klein beetje beleven hoe de bevolking daar leeft.  Mijn werkzaamheden in mijn praktijk voor  jeugdhulpverlening hebben dat tot nu toe verhinderd.

Toen ik gevraagd werd voor dit bestuur ten behoeve van jonge zwangere meisjes in Sierra Leone, zag ik hiermee ook mijn droom binnen handbereik komen, terwijl ik tegelijk iets kon betekenen voor  de jeugd in dit Afrikaanse land.

Door mijn werk met kinderen en jeugdigen en mijn financiële ervaring als zelfstandige denk ik wel iets te kunnen bijdragen, zeker nu ik gepensioneerd ben en meer tijd beschikbaar heb om mij te oriënteren op dit land en de mogelijkheden van toekomstgerichte hulp vanuit Nederland.

Wim Bary (secretaris)

https://mabelscottage.org/media/uploads/image/Wim%20image.JPGIk ben Wim Bary. Ik adviseer al een twintigtal jaren (startende) ondernemers met het opzetten van hun bedrijf, het ontwikkelen van de bedrijfsstrategie, het marktonderzoek, en het regelen van een passende financiering. Ik doe deze begeleiding als zelfstandig ondernemer maar ook via diverse instellingen zoals: BID, PUM, SEVA, SPARK, Utrechtse Ondernemers Academie enz.

Ik heb inmiddels meer dan 50 ondernemers kunnen helpen hun bedrijf in Nederland of in het buitenland te starten. Daarnaast  heb ik gevestigde ondernemers geadviseerd bij de verdere ontplooiing van hun bedrijf.  Sinds 4 jaar begeleid ik migrantondernemers die in hun land van herkomst een bedrijf willen starten en verbinden met hun bestaande Europese bedrijfsactiviteiten.   

Heb ook ervaring met maatschappelijk verantwoord ondernemen en met sociaal ondernemen. Ik help de ondernemer een onderneming op te zetten die op een winstgevende manier bijdraagt aan duurzame economische ontwikkeling waarmee hij/zij zich in de markt kan onderscheiden.  

Heb trainingen en workshops gegeven op het gebied van: businessplanning, strategiebepaling, marktonderzoek, organisatieopzet en financiering zowel in Nederland als in het buitenland, in diverse landen. Als Co-tutor heb ik samen met FAO voor Rabobank Foundation een training verzorgd voor internationale studenten over Rural Finance in het Boulder Microfinance Training Program” in Turijn Italië.

Ik heb deelgenomen aan een aantal samenwerking- en twinning -programma's, voor het verstrekken van duurzame technische assistentie en advisering aan verschillende bedrijven en instellingen. Tot nu toe heb ik 26 adviesmissies in 13 ontwikkelings- en transitie landen uitgevoerd, voor adviseren over het implementeren van nieuwe bedrijfsactiviteiten in de organisatie en bij het de ontwikkeling en invoering van nieuwe producten en diensten.

Als adviseur ben ik betrokken geweest bij de opzet van diaspora fondsen voor enkele landen in Afrika om interessante ondernemingen te financieren met crowdfunding van de diaspora samen met lokale financiële instellingen.

Inmiddels gepensioneerd wil ik mij graag blijven inzetten voor ondernemers. Ik vind het boeiend om mensen met een doel in hun leven te helpen hun plannen te realiseren.  

 

Bestuur Sierra Leone

  • Andrew Mensah (National Overseer)
  • Micheala Zainab Saffa (President)
  • Mohamed Yansaneh (Corporate Treasurer)
  • Joseph Kanu (Secretary/wellfare)
  • Ernest Conteh ( Project Manager)
  • Isha Turay (Metron)

Downloads

Sitemap | © 2024 Stichting Mabel's Cottage