>Wat we doen

De twee grootste problemen in Sierra Leone

De twee grootste problemen waar Sierra Leone momenteel mee kampt, zijn een slechte gezondheidszorg en gebrekkig onderwijs. Zeventig procent van het West-Afrikaanse land leeft onder de armoedegrens. Het leven van het overgrote deel van de inwoners bestaat uit overleven. Als vrouwen jong in verwachting raken, is de man meestal niet in beeld en stoppen ze noodgedwongen met hun opleiding. Zwangerschappen zijn vaak ongewenst, in een groot deel van de gevallen als gevolg van verkrachting.

Hulp aan zwangere tieners in Sierra Leone

Met name meisjes en vrouwen verkeren in Sierra Leone in een moeilijke positie, omdat zij zelden de kans krijgen zich te ontwikkelen als gevolg van armoede en discriminatie. Een (ongewenste ) zwangerschap maakt hun positie nog moeilijker, zeker als de vrouw jong is en door familie en school niet meer in hun midden worden getolereerd. De alleenstaande meisjes blijven verstoken van bescherming en ontwikkeling. 34 % van alle zwangerschappen betreft tieners (13-19 jarige meisjes) en veertig procent van de zwangerschapssterfte komt uit deze groep.

De doel van Stichting Mabel's Cottage

Het doel van Stichting Mabel's Cottage is alleenstaande jonge zwangere vrouwen in Sierra Leone te helpen een toekomst op te bouwen voor zichzelf en voor hun kind. De Stichting doet dit door deze jonge vrouwen gedurende (maximaal) 18 maanden een thuis te bieden met opvang en begeleiding, voor, tijdens en na de bevalling.

Door de opvang in Mabel's Cottage wordt de gezondheid van moeder en kind verbeterd en het sterftecijfer in het land lager.

Door de aanvullende algemene- en vakopleiding worden vrouwen zelfstandiger en onafhankelijker en kunnen zij beter in hun eigen onderhoud en dat van hun kind voorzien.

De jonge vrouwen worden na 18 maanden, bij het verlaten van Mabel's Cottage, begeleid bij het zoeken naar geschikte woonruimte en een baan, en ook voor de nazorg blijft Mabel's Cottage beschikbaar met lichte ondersteuning.

Steun ons

Downloads

Sitemap | © 2023 Stichting Mabel's Cottage