>>Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016

16-09-2016

Laatste nieuws, september 2016

Sinds het bezoek van het bestuur Nederland aan Mabel's Cottage Freetown is er veel gebeurd. Toen we weggingen lieten we 3 vrouwen met een kindje en 4 zwangere tieners achter.

In maart kregen we een telefoontje dat Huwanatu was bevallen van een dochtertje. Ze kreeg de naam Gea, naar de voorzitter van Mabel’s Cottage Nederland. Gea doet het geweldig, is een lieve vrolijke baby en iedereen is dol op haar.

Daarna kwam er minder goed nieuws. Pascal had bloedarmoede en moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Met medicijnen ging het allemaal beter met haar. In april kondigde de bevalling zich aan, echter wilde niet doorzetten. Er werd besloten een keizersnee toe te passen, maar dat kon niet in het ziekenhuis waar ze was opgenomen. Ze moest nog 2 uur reizen met verschillende taxi's voor ze bij het ziekenhuis was waar ze een keizersnee konden uitvoeren. Wij waren in Nederland erg in mineur en bang dat alle hulp te laat zou komen. Wat schetst onze verbazing; alles was goed gegaan en er werd een gezond jongetje geboren. Helaas is hij 2 dagen na de geboorte overleden t.g.v. zuurstofgebrek Er was niet voldoende zuurstof in het ziekenhuis. Pascal kreeg ook nog een postnatale depressie en werd opgenomen in een kliniek. Momenteel krijgt ze medicijnen en gaat het wat beter met haar.

Om betere medische zorg en begeleiding te krijgen is contact opgenomen met het Mercy Ship Hospital. Dit is een ziekenhuis in de buurt van Mabels Cottage en is alleen bestemd voor de armste mensen in Sierra Leone. Wij hebben via hun Stichting contact gezocht met de organisatie in Engeland en we zijn toegelaten. De vrouwen van Mabel's Cottage krijgen daar gratis prenatale zorg, ze kunnen er bevallen en hun kinderen worden tot hun 15e jaar begeleid in ontwikkeling en gezondheidszorg.

Inmiddels was Betty uitgerekend en zij kon bevallen in het Mercy Ship Hospital. Alles ging prima en Betty ging na 2 dagen met haar baby terug maar Mabel’s Cottage. Daar begon de baby in de eerste nacht ontzettend te huilen en zijn ze teruggegaan naar het ziekenhuis, alwaar ook haar baby overleed. Betty was nog maar 14 jaar. Heeft de baby door de geboorte een hersenbloeding gekregen? We zullen het nooit weten. Met Betty gaat het nu gelukkig goed en zij pakt haar leven weer op en is gemotiveerd om te studeren.

In juli MC1werd David geboren, zoontje van Aminata en alles is goed gegaan. De opluchting is heel groot. Gelukkig weer een gezond kindje.

In Sierra Leone is de kinder/moedersterfte onder tienermoeders 80%. Wij zijn heel blij dat we nu voor 5 moeders met hun kind goed werk hebben kunnen doen.

IMG_9464In mei hebben de 3 moeders met hun kindjes Mabel’s Cottage verlaten. Zij hebben hun kappersopleiding afgerond en een kappers-set meegekregen van de Stichting. Zodoende kunnen zij nu voor zichzelf en hun kind een toekomst opbouwen.

 

Bestuur MC Nederland

Sitemap | © 2023 Stichting Mabel's Cottage