>>Reis Naar Sierra Leone 2019

Reis Naar Sierra Leone 2019

01-11-2019

Reis Naar Sierra Leone 2019

Een delegatie van Mabel's Cottage Nederland heeft een bezoek gebracht aan Mabel's Cottage Sierra Leone.

De ontvangst was hartverwarmend.

Ten tijde van ons bezoek waren 5 jonge vrouwen opgenomen en 3 kinderen. 2 Van de 3 vrouwen zijn pas na hun bevalling in M.C. gekomen i.v.m. ernstige ondervoeding van de kinderen. De 3e vrouw was wel bevallen in M.C. 1 Vrouw is nog zwanger en gaat binnenkort bevallen en 1 vrouw heeft tijdens haar verblijf in M.C. een miskraam gehad. De week voor wij kwamen was er nog 1 moeder met haar kind vertrokken. De moeder is aangenomen op de politieacademie en haar kindje is geplaatst bij Variety Kids (waarover later meer.)

Reis Naar Sierra Leone 2019 Reis Naar Sierra Leone 2019 Reis Naar Sierra Leone 2019 Reis Naar Sierra Leone 2019

De bakkerij was volop in werking, de hele dag door worden er broodjes gebakken, 7 dagen per week 3000 broodjes per dag. Een drukte van belang. Tevens is dat een probleem. Heel veel ruimte wordt door de bakkerij in beslag genomen en het is een komen en gaan van jongens die in de bakkerij werken of brood komen halen om te verkopen.

Dit is iets wat we juist niet willen dat er veel mannen op het terrein komen.

Een heel betrokken vrijwilliger heeft daarom een stuk land geschonken aan de Foundation in Sierra Leone, ongeveer 17 km van Freetown in het plaatsje Kossoh Town. Er zal daar een nieuw huis worden gebouwd voor de vrouwen en hun baby's.

Wij zijn naar het dorp geweest en hebben de plaats min of meer officieel geopend. Alles is juridisch geregeld en staat nu op naam van Foundation Mabel's Cottage, Sierra Leone. De bouw wordt betaald uit de opbrengsten van de bakkerij. M.C. Nederland heeft de zorg en scholing van de vrouwen weer voor een half jaar op zich genomen. Er is voldoende ruimte om verder uit te bouwen, zodat er in de toekomst meer vrouwen kunnen worden opgenomen. In Kossoh Town is een school een kerk en een ziekenhuis. Door pech met de auto kwamen we 5 uur later aan dan gepland. We werden met zang en dans ontvangen.

Ook hebben we een bezoek gebracht aan Variety kids. M.C. Freetown werkt nauw samen met deze organisatie die kinderen opvangt voor tijdelijk verblijf, maar ook pleeggezinnen en adoptiegezinnen zoekt voor kinderen die dit nodig hebben.

Conclusie: Als je bedenkt dat de Stichting Mabel's Cottage in april 2014 is opgericht en nu voor vrijwel zelfvoorzienend is. Een grote groep mensen, vrijwillig of betaald) werkt voor M.C. Sierra Leone, zijn we zeer tevreden met het resultaat.

Sitemap | © 2024 Stichting Mabel's Cottage