>>Update Mabel's Cottage

Update Mabel's Cottage

05-12-2022

Update Mabel’s Cottage

In 2014 is Mabel’s Cottage Nederland opgericht. We willen u laten weten waar we nu staan na bijna 8 jaar.

In 8 jaar hebben we 30 meisjes kunnen opvangen, zijn er 27 baby’s geboren, waarvan jammer genoeg 4 zijn overleden. Gelukkig hebben alle moeders de bevalling goed doorstaan.

HUISVESTING

Momenteel zijn er 2 ruime nieuwe woningen voor 20 tienermeisjes in Kossoh, een stadje op ongeveer 20 KM van Freetown. Mabel’s Cottage Sierra Leone kan door eigen inkomen de verzorging en scholing voor de meisjes en de baby’s financieren.

Door een donatie zijn er zonnepanelen geplaatst.

BAKKERIJ

Op initiatief van MC Sierra Leone is er in 2017 gestart met het bakken van broodjes. MC Nederland heeft de inventaris voor de bakkerij en de oven gefinancierd.

Er werken 3 bakkers en 1 chauffeur, die een salaris ontvangen. Er zijn 20 (dakloze) jongens die het brood op straat verkopen. Zij ontvangen een kleine vergoeding en verblijven boven de bakkerij en in het huis waar de meisjes voordien woonden.

LANDBOUWPROJECT

Bij de huizen in Kossoh is veel ruimte. De grond is daar gereed gemaakt voor de verbouw van gewassen. Er is begonnen met het planten van pinda’s omdat die na 3 maanden al kunnen worden geoogst.

Voor dit project heeft MC Nederland de bouw van een put kunnen financieren en er is een schuur gebouwd, waar de pinda’s kunnen drogen en worden verwerkt: pellen, roosteren, pindakaas maken en pindaolie persen.

In augustus dit jaar zijn de eerste pinda’s geoogst en verwerkt en worden verkocht in winkels en bij benzinestations in Freetown.

BIBLIOTHEEK.

In Freetown is een prachtige bibliotheek ingericht met computers, Studieboeken, e-books, leesboeken. Er is een printer om gegevens uit te printen voor studie thuis. 

 

 

Sitemap | © 2023 Stichting Mabel's Cottage