>>Update van eind 2016 tot heden

Update van eind 2016 tot heden

20-09-2017

Update van eind 2016 tot heden

Update van eind 2016 tot heden

Er is na deze periode weer veel gebeurd. De eerste 3 meisjes zijn met hun kindjes , een kappersopleiding en een kappersuitrusting, zelfstandig gaan wonen. Ze kunnen nu voor zichzelf en hun kindje zorgen. Twee meisjes lukt dit aardig maar de 3de  (15 jaar) heeft het er erg moeilijk  mee om zonder de steun en veiligheid van Mabel’s Cottage te wonen. Er waren in maart nog 5 zwangere meisjes in huis. Vrij snel daarna werd een gezond kindje geboren. Maar in mei maakten we een heel verdrietige  periode mee doordat de kindjes van 2 andere meisjes een dag na de geboorte zijn overleden, we zijn een tijd in shock geweest en ik voelde heel sterk “dit is Afrika” een grote kindersterfte. Inmiddels zijn er daarna weer 2 gezonde kinderen geboren en met hen en hun moeders gaat het gelukkig goed.

In september is Mabel's Cottage zelf met onderwijs begonnen, dat bleek uiteindelijk goedkoper dan de bestaande scholen. De meisjes kunnen al tijdens de zwangerschap starten met een opleiding en na de bevalling kunnen ze het programma weer snel hervatten. Naast algemene lessen, kunnen ze een vakopleiding voor schoonheidsspecialiste/kapper, of coupeuse volgen. We hebben 3 leerkrachten aangetrokken die tegen een kleine vergoeding of in ruil voor ruimte (voor hun eigen praktijk) de meisjes les geven. De algemene lessen volgen ze via de computer. Na een aantal modules (afgestemd op hun niveau) kunnen ze examen doen.  Voor meisjes met een hoger niveau is er ook de mogelijkheid om door te studeren. In samenwerking met de Peagy Webay Scholarship Funds, opgezet door Peagy Foday die zelf een 15 jarige  tienermoeder was en nu 3 kinderen heeft waarvan haar oudste zoon is afgestudeerd. Zij zet zich met veel verve in voor tienermoeders die een opleiding kunnen volgen. Tienermoeders laat zij in een geselecteerd gezin wonen met hun kindje, zodat ze voldoende steun krijgen om te studeren, ze krijgen hierdoor meer/betere kansen voor hun toekomst.

Kleding van Betty Kleding van Betty Kleding van Betty

We hebben sinds augustus een samenwerkingsovereenkomst met het Mercy Ship hospital. De meisjes krijgen er gratis zorg voor en tijdens de zwangerschap en bevalling. Daarna krijgen zij een pasje waardoor hun kind tot 15 jaar gratis gezondheidszorg krijgt.

Op 19 november hebben wij als bestuur Nederland een diversity day georganiseerd in het witte kerkje in Baarn. Dit is een groot succes geworden. Er waren ongeveer 100 gasten. We hadden een prachtige zangeres met gitarist. Peagie Foday was overgekomen uit Noorwegen en heeft haar eigen levensverhaal verteld en gesproken over de samenwerking tussen onze en haar Stichting. De schrijver Babah Tarawally, uit Sierra Leone (woont al 20 jaar in NL) heeft een deel van één van zijn boeken voorgelezen, zeer indrukwekkend. Er waren filmpjes van onze reis naar Sierra Leone. Er was een geweldig buffet met vnl. Sierra Leoons eten door Zainab en 3 vrijwilligers klaargemaakt. Hierna nog een kleine veiling van een paar mooie beelden. Deze dag heeft ons weer zeer gestimuleerd om door te gaan met ons werk. Hoe het in de toekomst gaat weten wij natuurlijk ook niet, maar het geeft veel voldoening om met dit prachtige en soms ook moeilijke project door te gaan.

Mabels Cottage diversity day Mabels Cottage diversity day Mabels Cottage diversity day Mabels Cottage diversity day Mabels Cottage diversity day

In januari 2017 kregen we een verzoek vanuit Sierra Leone om te helpen bij het starten van een bakkerij. De bakkerij is inmiddels een feit, (zie projecten).

In de zomer van 2017 zijn er weer overstromingen geweest, waardoor M.C. maatregelen moest treffen om het water buiten te houden. Er is met spoed een omheining gebouwd en dat was maar goed ook, want toen het allemaal nog erger werd (modderstromen) bleef ons huis droog.

Overstroming en oplossing Overstroming en oplossing
Sitemap | © 2024 Stichting Mabel's Cottage