>>Project Bakkerij

Project Bakkerij

Poster Mabels Cottage Bakkerij

Begin 2017 is er een verzoek gekomen uit Sierra Leone of wij kunnen helpen met het opstarten van een bakkerij. Er kwam een uitgebreid bedrijfsplan met een inventarislijst welke materialen er nodig waren om een bakkerij te starten. Mabel's Cottage Sierra Leone heeft de behoefte zelfvoorzienend te worden en dat juichen we uiteraard alleen maar toe.

In Nederland is een auto gekocht voor het vervoer van de broden. De broden worden hoofdzakelijk verkocht aan hotels en scholen, maar er kan ook particulier brood verkocht worden.

In juli 2017 is er een bakkers wedstrijd geweest om bekendheid te geven aan de bakkerij, dat is een groot succes geworden.

Sinds augustus draait de bakkerij. Er is een klei-oven gebouwd en er zijn diverse kleine gebruiksvoorwerpen voor de bakkerij ingekocht in Nederland.

De deegmixer werkte niet goed, waardoor de bakker het deeg zelf moest kneden. Hierdoor konden wij niet voldoen aan de vraag voor voldoende broden.

Er is ook een schoolproject gestart. Er worden elke morgen bakjes gemaakt voor de schoolkinderen met brood, drinken en nog wat extra's.

 

 

 

 

 

Nieuws Van De Bakkerij 

Juli 2019

Ruim 2 jaar geleden is er in Sierra Leone gestart met een bakkerij. Inmiddels staat er een compleet nieuw gebouw. De oven is 7x zo groot als de eerst gebouwdeklei-oven. Er zijn 4 bakkers in dienst en er worden 3000 broodjes per dag gebakken en verkocht. Door deze activiteiten is Mabel`s Cottage Sierra Leone geheel zelfvoorzienend. 


 

 

Stichting Mabel's Cottage Bakkerij Stichting Mabel's Cottage Bakkerij Stichting Mabel's Cottage Bakkerij Stichting Mabel's Cottage Bakkerij Stichting Mabel's Cottage Bakkerij Stichting Mabel's Cottage Bakkerij Stichting Mabel's Cottage Bakkerij Stichting Mabel's Cottage Bakkerij Bakery 1 Bakery MC
 
Sitemap | © 2024 Stichting Mabel's Cottage